maandag 10 augustus 2015

GLAMPEREN MET TENDI OP CAMPING LE HAGET IN FRANKRIJK

                       
Wat was ik blij verrast toen ik op vakantie kon met Tendi  in een safaritent. We hoefden er niet lang over na te denken en begin juli was het dan zover, we zijn in de auto gestapt en gegaan.We mochten in een tent verblijven in de provincie Gers op camping Le Haget bij het plaatsje Montesquiou. Dit ligt in het zuiden van Frankrijk vlakbij de Pyreneeen.

Wat een prachtige aankomst ... een heus kasteel, wat door de eigenaren van de camping gebruikt wordt voor bruiloften,lezingen en als hotel.


   
Het kasteel
   
De eigenaren van Le Haget ( Marc en Annemieke)
 
we werden door de vriendelijke eigenares begeleidt naar onze tent en o wat heerlijk... de bedden waren zelfs al opgemaakt!! We kwamen namelijk na 19.00 aan en moe van de reis.
Dit was al een goed begin van luxe kamperen (glamperen)
Omdat we laat aankwamen hebben we wat gegeten in het restaurant van de camping, de eigenaar (Marc) staat zelf in de keuken en werkt met streekproducten.
We hebben heerlijk gegeten!

Na heerlijk geslapen te hebben op boxspring bedden konden we pas goed bekijken op wat een prachtige plek we waren beland.
Zoveel ruimte we om de tent hadden, zo groen en zo mooi!
Echt een unicum!
Hieronder zie je een paar foto's van de tent .


Mijn knappe man !!

Onze heerlijk bedden :)

De tent is voorzien van heerlijke bedden, keuken en een kast voor je kleding.
Je hoeft dus verder niets me te nemen. alleen je kleding en toiletspullen.
Zoals je ziet past de inrichting heel erg goed bij stijl van de tent zelf.
Het is stoer en erg praktisch.
Omdat ikzelf ook altijd met interieur bezig ben, vind ik het op vakantie ook wel fijn als mijn verblijf er ook enigszins  leuk uitziet.
Op de camping is een fijn zwembad aanwezig waar je op warme dagen verkoeling kunt zoeken en voor de kinderen is het een fijne speelplek.
Over kinderen gesproken, wat hebben onze kinderen het er geweldig gehad! Veel gezwommen, getafeltennist en gespeeld met andere kinderen.
Door de camping zelf wordt ook veel georganiseerd, er is een animatieteam die leuke spelletjes organiseert voor de kinderen.
In de buurt was ook een manege, via de camping kan je daar inschrijven voor lessen.
daar moest mijn dochter natuurlijk bij zijn.
Wat heeft ze ervan genoten, ik was nooit zo'n paardenmeisje, maar mijn dochter daar in tegen wel.
Ze heeft twee keer gereden, helemaal verliefd op haar paard... je raad het al... nu wil ze een paard voor haar verjaardag!!
Voor de volwassen en kinderen was een Table d 'hotes georganiseerd, alle volwassen van de camping zitten gezellig aan een lange tafel en de kinderen zitten bij de kinderen aan een lange tafel, iedereen krijgt het zelfde gerecht, We waren hiervoor uitgenodigd door Tendi, en camping Chateau Le Haget waarvoor dank! Het was een ontzettend gezellige avond met vele ander campinggasten en we hebben heerlijk gegegeten


Van de 7 dagen die we er waren hebben we ook Lourdes bezocht, het ligt een uurtje rijden van de camping en is echt de moeite waard om te bezichtigen. Of je nu wel of niet religieus bent, het een hele ervaring, daarbij is de architectuur ook heel indrukwekkend.

De kerk is gebouwd boven de grot waar Maria zou zijn verschenen.

Deze foto's  zijn echt typische plaatjes van de omgeving, het is echt Frankrijk; oude pittoreske  dorpjes, glooiend landschap en vele zonnebloemen.


Om onze vakantie van 7 geweldige dagen in een fantastisch luxe tent en prachtige omgeving goed af te sluiten zijn we terug gereden en hebben nog drie dagen in Parijs doorgebracht, waarvan eentje in Disney.... wat vooral de kinderen echt geweldig vonden ;)

Ik voor de Eifeltoren
Bij het Louvre
De Eifeltoren
De Arc de triomf


We hebben echt een fantastische vakantie gehad met dank aan Tendi.
kamperen met heel veel luxe,comfort en toch het campinggevoel ervaren.
Hou je van kamperen, maar stiekem ook van luxe, dan is dit echt wat voor jou!
Tendi heeft op vele plekken tenten staan en allemaal op hele bijzondere locaties.
ben je nieuwsgierig geworden en wil je er meer over weten klik dan hier.

Liefs Marieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten